چالش کارفرما
ما تجهیزات کمکبازرسی ایکسری تولید میکنیم و بهدلیل اینکه اینمحصول، حدود ۲۰ درصد خرید خارجی داره و به علت مشکلات نقدینگی، تحریم و… همیشه تولید ، عقبتر از فروش است. محصول ما مشتری داره ولی تولید لنگ میزنه. چکار کنیم آقای دکتر.
پاسخ مشاور
این چالش خیلی از واحدهای تولیدی ماست ، دغدغه شما را درک میکنم ، خیلی دشوار است ، اما همه در این وضعیت نماندهاند و بالاخره با راهکاری فورسماژور ، بارشون را از روی زمین بلند کردند.
با توجه به شرحی که فرمودین بنظرم ، بکارگیری این تدابیر ، احتمالا پیشگیری از چنین چالشی میکنه ، هر چند که قصه تحریمها ، معادله پیچیده خودش رو داره.
اما خیلی اوقات هم ، تهدید نهفته در تحریمها ، تبدیل به فرصتهای طلایی و بینظیری شده است.
البته پلان دوم را باید از قبل برنامهریزی میکردید.
خلاقیت و نوآوری و هنر مدیریت ، همینجاهاست که رخ مینمایاند.
۱. ضرورت پیادهسازی استراتژیهای تولید در دوره بحران و فورسماژور و تغییر راهبرد تولید برای ذخیرهسازی متناسب با حجم تقاضای بازار
۲. برنامهریزی تامین و تولید قبل از اخذ سفارشات برای تولید هدفگذاری شده که لزوم پیادهسازی استراتژی توسعه متوازن برای همقدمی تولید و مارکتینگ میباشد.
۳. تامین منابع مالی با بکارگیری سیاستهای مختص تجهیز منابع
۴. آگاهیبخشی به مشتریان برای پیشگیری از دلخوری بیشتر
۵. تغییر در سرشاخههای تامین مواد اولیه، متریال و قطعات موردنیاز
۶. خرید حجمی تجهیزات موردنیاز و دپوی آن برای روزهای بحرانی
۷. درصورت امکان ، سفارش قطعات و تجهیزات به تولیدکنندگان ایرانی با رویکرد بومیسازی را در پیش بگیرید.
۸. احتمالا بهزودی وارد سیکل خرید و فروش محصولات دستدوم و بازار ثانویه خواهید شد و خدمات اورهال (بازسازی اساسی) در کار شما رونق میگیرد که پیشنهاد میکنم بهجای عقبنشینی ، از این سفارشات استقبال کنید.
۹. به برونسپاری تولید و تولید بدون کارخانه هم فکر کنید.